Få tillbaka sökorden

Jag har tidigare berättat om att andelen (not provided) ständigt ökat och den tekniska anledningen till detta. Du som använder Google Analytics och Google Webmaster Tools kan på ett enkelt sätt få tillbaks en stor del av denna förlorade datan genom att koppla ihop tjänsterna.

Sökord i Analytics

Om du i Analytics besöker Förvärv -> Sökmotoroptimering kommer du mötas av att rapporten kräver att du aktiverar GWT. För att göra detta krävs att du är administratör.

Gå till sidan Administratör, välj konto, webbegendom och slutligen ”Inställningar för webbegendom”. Längst ned på avsnittet Inställningar för Verktyg för webbansvariga kan du se webbadressen för din webbplats, vilket bekräftar att webbplatsen är verifierad i Verktyg för webbansvariga och att du har behörighet att göra ändringar. Om du inte ser webbadressen i avsnittet måste du lägga till webbplatsen i Verktyg för webbansvariga.

Nästa gång du besöker rapporten sökmotoroptimering får du fram fin data på vilka sökord du syns på, hur ofta och CTR. En guldgruva är tillbaks.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *