Hjälp med sökmotoroptimerings-verktyg

Håller på och bygger ett analys-plugin för webbsidor till WordPress och skulle gärna vilja ha era tips och råd. Det jag försöker skramla ihop är vilken data man vill se samt regler och dess vikt som man bör analysera på sidan.

PHP-kod
Hämtning av webbsidan DOM för seo-analys 🙂

Jag har aldrig kodat ett plugin till WordPress tidigare men eftersom jag är systemutvecklare ser jag detta som ett utmärkt tillfälle att kunna bidra med min programmeringskunskap inom området sökmotoroptimering samt lära mig en hel del på ett vettigt projekt. Förhoppningsvis har både erfarna samt mindre erfarna personer nytta av plugin:et.

Exempel på data:
Viktat poäng baserat på alla regler
Antal interaktioner på Facebook, Twitter, Google+
Hur ligger jag till gentemot övriga testade sidor

Några exempel på regler:
Regel: Sökord återfinns i sidans titel
Vikt: Viktigt

Regel: Sökord i <h1>-tagg
Vikt: Viktigt

Regel: Bilder på sidan
Vikt: Ganska viktigt

Regel: Sidans laddningstid (Denna består redan idag av 28 olika analyser).
Vikt: Låg

Om verktyget blir tillräckligt bra ser jag ingen anledning att inte dela med mig utav plugin:et så att alla med WordPress kan installera det på sina webbsidor.

Om någon dessutom är haj på utveckling av plugin får ni gärna hojta till så kan jag rådfråga om behov finns. Alltid skönt slippa trampa i alla uppenbara fallgropar även om man lär sig även på detta.

 

Uppdatering 2014-04-09
Uppdaterat logiken i page speed då API-svaret förändrats, nu kan man alltså åter analysera sina sidor.

Uppdatering 2013-06-12
Arbetet har fortskridit, tar dock lite tid då jag gör detta på min fritid och ett dygn har tyvärr endast 24h. Det finns ett fungerande seo-plugin som kan testas fritt. Saker som verktyget kontrollerar är onpage, sociala medier samt faktorer som påverkar sidans laddningstid.
Det som kvarstår är mest att komma på bra och nyttiga onpage-tester, så om någon har bra tips får ni mer än gärna delge detta.
Saker som är implementerade för onpage-tester: titel, h1, bilder, antal ord, sökordsfrekvens, meta-description. Senast nytt är att du nu kan välja om testet ska optimeras för desktop eller mobil-anändare.

En reaktion på ”Hjälp med sökmotoroptimerings-verktyg

  1. Intressant, skall bli spännande att se vad detta kommer att bli, har lite problem med placeringar av min wp hemsida som säkert behöver en kontroll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *