Sökmotoroptimering kan vara farligt

Precis som med allt annat i världen, kan även sökmotoroptimering vara farligt och ge motsatt effekt, i värsta fall försvinner du helt från sökmotorernas index. Ett gott råd är att ta allt med en nypa salt, tänk igenom vem som påstår vad och använd sunt förnuft.

En person som säljer seo-tjänster kommer såklart sälja in detta samtidigt som andra saker mer eller mindre fint klankas ned på, i bästa fall utelämnas de alls. Att stirra sig blind på positioner i sökresultatet tyder på att du lägger alla ägg i samma korg, att driva trafik till en webbsida handlar om flera olika aspekter, även om seo specifikt mest handlar om att ranka så bra som möjligt för viktiga sökord.

I slutändan är det konvertering och förtjänst i det långa loppet som är det viktiga, om det sedan handlar om inlägg på sociala medier, tv-reklam, länkbygge, viral marknadsföring eller helt andra metoder, spelar egentligen sekunder roll.

Då jag själv varken köper eller säljer tjänster inom området, ger dock mer än gärna tips och råd helt kostnadsfritt, ser jag säkert saker på andra sätt än vanligt folk. Nämnas bör att jag som många andra driver affiliate-sidor, d.v.s mer eller mindre målade reklamsidor som allt som oftast inte tillför något mer värde än att fylla på min plånbok. Långt ifrån alla dessa sidor är dock skräp, ett bra exempel är Prisjakt som ger stort mervärde till sina besökare, trots att hela sidan i princip bara är en stor affiliate-sida.

Beroende på vem du pratar med får du som sagt olika svar och det är upp till var och en vilka metoder man vill jobba med, vad man tror fungerar bäst och vad man vill förknippa sitt företag med. Det finns många som inte skyr några medel för att få upp sina sidor högst upp, trots att arbetsmetoderna består av stora länknätverk av hackade sidor.

Det finns mycket matnyttigt på Internet om seo, en bra start att stå på för fortsatt läsning, arbete och eventuellt inköp av seo är att läsa Grundhandboken om sökmotoroptimering, även där ska man dock tänka på vem som är avsändaren. 3:e inlägget i blogg100 och inte ett enda konkret tips för att öka din trafik. Tålamod, en egenskap du måste behärska när du arbetar med seo, gäller även här. Du måste börja med grunden, veta några självklara verktyg och inse att det finns för och nackdelar med det mesta och att risker finns i alla branscher om man arbetar fel eller tar ut gränserna för snävt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *