Ständigt arbete eller mer långsiktig

Att öka synligheten för din webbplats kan läggas på olika nivåer. I många branscher såsom lån, casino och vadslagning är konkurrensen på alla viktiga sökord stenhård. Där är det i princip omöjligt att vara snäll och följa alla eventuella riktlinjer som sökmotorer sätter upp.

Vill du upp till toppen i dessa branscher krävs det att ständigt hålla sig uppdaterad vad som sker inom seo, inte minst eftersom man måste ligga på fel sida om gränsen om vad sökmotorerna antyder är okej. Att göra övertramp i sökmotorernas riktlinjer hör till det dagliga arbetet, något branschen egentligen själva orsakat då de ”tvingar” varandra till dessa metoder, för vem vill ligga på sidan 2 i sökresulatet?

Som tur är finns det gott om andra branscher där man kan nå toppen utan att stångas till döds och där man kan hålla sig mer inom de allsmäktiga riktlinjerna. Driver du webbsidan mer på hobbybasis eller att den inte spelar en betydande roll i anskaffandet av dina kunder, då duger det gott att utföra grundläggande saker såsom att ha en tydlig sidstruktur, bra titlar, informativ text och gärna fina bilder. Tänk på vad besökaren vill se, börjar du tänka på hur du bör skriva och strukturera för att sökmotorerna ska ranka din sida mest optimalt, då börjar du troligen tappa fokus på att även vanliga människor ska in på din sida.

En viktig grundsten på Internet är länkar, det är därför de flesta till 95% fokuserar på just detta. Länkbygge, alltså påhittade länkar för att få sin webbsida att ranka högre sker dagligen, det är en av alla saker sökmotorer måste försöka brottas med. Men hur ska de avgöra vad som är fejkade länkar och vilka som är äkta? Så länge det är svårt att avgöra detta med algoritmer, kommer länkbygge och försäljning av länkar fortgå.

Personligen hade jag aldrig gått med på att få en länk till min sida som skulle försvinna dagen jag inte fortsatte att ge pengar. Många bolag lever dock på detta och att de har annan uppfattning är förståeligt. Dessa tänker dock på sitt företag, pengar och förhoppningsvis kundernas bästa. En länk ska ju vara en sak man frivilligt gör, man länkar till en sida man anser förtjänar den, inte till en sida då de betalar pengar för den. Där går min gräns, därför varken köper eller säljer jag länkar.

Mycket snack och liten verkstad, det jag vill säga är dock enkelt.

Ju närmre du arbetar med metoder som kanske rankar dig högre snabbare, desto mer tid får du räkna med att antingen lägga själv eller köpa av konsulter. Detta då arbetet ständigt måste förändras så sidan inte hamnar i något filter. Lägger du arbetet på en mildare strategi kommer sidan säkert ranka bra under lång tid utan att du förändrar arbetet. Givetvis får du inget gratis, det kommer ständigt att krävas arbete av dig för att sidan ska anses intressant, att folk ska länka till dig av egen vilja och att sidan slutligen ska ranka bra. Tålamod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *